CultinationaL organiseert..  
cultinational@gmail.com / +31646116885

TEKEN - & SCHILDERWEEK

vakantieweek met JEANNIE OP 'T HOOG
14-07 tot 20-07 2024 te Plomion, Thiérache Noord Frankrijk
basisprijs €  670,- incl. ontbijt, lunch, diner

Hoe krijg je vat op al dat groen, wat moet je met die wirwar aan takken, hoe krijg je dat oneindige uitzicht op een klein papiertje, hoe schilder je fluitenkruid … Kortom, tekenen en/of schilderen op locatie is een bijzondere en zintuigelijke ervaring en biedt genoeg inspiratie!

In deze week maak je kennis met verschillende materialen en ontdek je wat er allemaal kan gebeuren als je de vaste kaders loslaat. Je leert je hoe je de ruimtelijkheid kunt weergeven, hoe je diepte creëert of hoe je juist iets plat kunt maken, hoe je keuzes maakt, welke technieken je het beste kunt gebruiken voor datgene wat je wilt uitdrukken…
De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Je wordt zoveel mogelijk individueel begeleid waarbij optimaal rekening gehouden wordt met je persoonlijke interesses, werkwijze en vaardigheden. Er is ruim tijd voor vragen, voldoende pauze en tijd om te ontspannen. Het laatste kwartier van de dag nemen we tijd om elkaars werk te bespreken. Er is veel te leren van en door elkaar! Een kleine expositie in het atelier luidt het einde in van een inspirerende week. Uiteindelijk neem jij met nieuwe, bruikbare kennis en enkele mooi doeken, afscheid van deze ontdekkingsreis.
Op de vrijdagavond is er een tentoonstelling van de resultaten.

Over Jeannie op ’t Hoog:
Als jong meisje won ik een tekenopdracht op de lagere school. Later vond ik inspiratie in het leven met een kunstenaar. De vele museums die wij bezochten zorgden er voor dat ik in 1997 besloot de kunstacademie te volgen. Ik werk intuïtief, expressief, gevoelig en kleurrijk. Ik beleef schilderen als los komen van de dagelijkse drukte en uiting van mijn gevoelens. Ik ervaar een sterke verbinding met de natuur of herinneringen, deze beeldenstroom komt van binnen naar buiten. Na jaren van zelfontwikkeling kan ik nu werken vanuit opgedane kennis en ervaringen. Ik schilder actief en bevlogen. Ik schilder met olie- en acrylverf en experimenteer graag door structuur aan te brengen in de eerste lagen. Laag over laag blijft het zoeken naar nieuwe dimensies waardoor “de huid van het werk” zich laat zien. Dit proces werkt als een ontdekking van nieuwe vormen uit mijzelf en waarin ik verdwijn! Sinds 2009 schilder ik in mijn atelier aan huis en bij/samen met kunstenaars. Inspiratie haal ik onder andere uit het werk van Monet, Turner, Richter, Uwe Poth, Jan Radersma, James Ensor.


De basisprijs voor deze cursus is € 670,- , inclusief cursus, ontbijt, lunch & diner. De prijs is exclusief overnachting en vervoer. Bij voldoende belangstelling organiseren wij een carpool. De tarieven voor overnachting vind je HIER .

Inschrijven kan HIER